Zdroj: http://www.redbarons.sk/red-barons-pub/sezona-2012-s-privlastkom-nova-doba  •  Vydané: 6.11.2013 9:03  •  Autor: Lupus

Sezóna 2012 s prívlastkom “Nová doba!”

Sezóna 2012 s prívlastkom  “Nová doba!”A je to tu znova, rok 2013 sumár uplynulých zážitkov a história klubu staršia o dalšiu sezónu a jeden list papiera.
Prívlastok nová doba nevznikol len tak ako prafráza z nemenej známeho filmu ale ako skutočnosť, ktorá sa udiala v októbri tohto roku ale poďme pekne poriadku.

Niekedy sa zdá že v živote motorkárov nieje v podstate o čom písať nakoľko sa to cyklicky točí o motorkách, lete, výletoch, zrazoch a stale do kola ale keď si uvedomím že dento denníček píšem už 13 sezón tak sa mi ani nchce veriť že je vôbec o čom písať. Napríklad že tento rok sme nerobili mikulášsku kapustnicu a podobné gurmánske seánsy.

V januári sa toho moc neudialo okrem príprav na tradičný ”Baroňácky zraz” keďže celý svet šetrí tak sme sa rozhodli že budeme šetriť aj my a prepustili sme z našich služieb nášho dlhoročného dramaturga Fera G. a zistili sme že to vieme robiť aj sami veď nás to nakoniec za tých osem rokov naučil.

Vo februári boli prípravy v plnom prude a chystali sme našu výročnú schôdzu a po pritom sme sa sporadicky stretávali a občas niečo oslávili.

50 siatku mal Jaro Mislovič, Dumko, 40 mal Janko a Braňo, Malému Rudovi sa narodila dcéra Roxana a ak som na niekoho zabudol tak to nebolo schválne.

V marci a v apríli sa konali konečné úpravy a dolaďovanie 9 ročníka zrazu RED Barons aby sme to mohli v prvý májový víkend znovu v Senci odpáliť.

A tu nastáva “prvá nova doba” lebo to bude a bol pravdepodobne posledný zraz konaný v Senci, ktorý inak čo sa týka organizačnej stránky radí medzi najlepšie bohužiaľ sa to nedá povedať o návštevnosti ale taký je teraz trend a prežijú len          tí najlepší. Takže zraz dopadol na jedničku a dôjstojne sme sa rozlúčili z areálom na Slnečných Jazerách, ktorý nás prichyľoval dlhých sedem rokov. Śkoda ľudskej nenažranosti. Bol to pekný areal.

Po zraze sme konečne začali jazdiť aj keď sa mi zdá že  viac individuálne ako po       iné roky napriek tomu sme absolvovali pekný výlet do Demänovej aj keď to pre Rokiho znamenalo rýchly koniec sezóny zo zlomeným kotníkom a Čomi si vyvrtol koleno a tiež si spomalil štart sezóny. Inak výlet to bol skutočne pekný.

V auguste sme podaktorý absolvovali slovenskú Route 66 a urobili sme krásnych tisíc kilometrov a spoznali kásy Hontu, Poľany a Horehronia. (napriek tomu že sme už tadiaľ prešli asi stokrát stale sme objavujeme niečo nové. Inak konali sa aj tradičné Balatony a Vranovské priehrady. Boli sme kuknúť v Nových Zámkov na začiatok vzniku anjelského klubu. Abslvovali sme zraz v Komoči po dlhom čase v hojnom počte

No a koncom septembra sa skončila aj moja éra prezidentovania, kedy ma na čele klubu po dlhých 9 rokoch vystriedal Braňo, ktorému chcem popriať veľa úspechov. To je nova doba 2.

A čo je nova doba tri? Tak to je zmena miesta konania nášho zrazu. Zraz sme presunuli do Nitrianského Rudna kde sa konal aj záver sezóny klubu a je to aj areal ktorý sme v našej dlhej histórii už navštívili a príznačne otestovali.

A znovu sme sa prepracovali k záveru roku a mikulášska jazda vianočné posedenie, silvester a sezóna 2013 môže štartovať

Dúfajme že “nova doba” prinesie v sezóne 2013 len to najlepšie, krásne počasie suché cesty nové objavy a hlavne žiadne úrazy.