Zdroj: http://www.redbarons.sk/red-barons-pub/sezona-2011-s-privlastkom-velke-vyjazdy  •  Vydané: 6.11.2013 9:00  •  Autor: Lupus

Sezóna 2011 s prívlastkom “Veľké výjazdy”

Sezóna 2011 s prívlastkom  “Veľké výjazdy”Tak ako každá sezóna končí a ďalšia začína, uvedomujem si že koĺko sme toho za tie roky zažili. Ani sa mi nechce veriť že už sme začíname ďalšiu dekádu nášho motorkovania.

Musím s radosťou konštatovať že na počet najazdených kilometrov a tých bolo riadne, sme nemali nikdy nejakú vážnu nehodu, teda pokiaľ nerátam Brčovú nehodu v taliansku spred asi desiatich rokov a drobné Čomiho pády musím uznať že sme veľmi disciplinovaný klub a mali by sme dostať metál “vzorný motorkár”  od ministra vnútra ..no nie?                                                                                    Dújam že v tejto nadchádzajúcej sezóne si ešte vylepšíme naše štatistiky.

Poďme teda zhrnúť predchádzajúci rok 2011, ktorý som nazval rok veľkých výjazdov.  Rok začal už tradične, prebiehali prípravy na májový zraz ktorý organizačne zabezpečoval Mirko a keď už Mirka spomínam tak pre neho to bol velmi ťažký rok a povedzme si úprime že nám skoro odišiel do motorkárskeho neba ale nakoĺko ho tam nechceli tak bude musieť ešte jazdiť s nami po pozemských pláňach.

V marci sme oslavovali 10. výročie založenia klubu, ktoré bolo spojené z výročnou členskou schôdzou a voľbami vedenia klubu.                                                        Musím konštatovať že voľby boli spektakulárne ale aj napriek rôznym nedorozumeniam a chybným výkladom našich stanov prebehli vysoko demokraticky.                                 Prezidentom som sa stal po tretí krát Lupus o vlások následovaný Maťkom a Maťko o vlások následovaný Mirkom. V zásade bez zmien ale aby to nebolo také jednoduche Mirko sa po porade sám zo sebou rozhodol že svoje miesto Viceprezidenta klubu opustí a tak sa Jožko stal zase viceprezidentom a ja som mu musel na na šej stránke prepisovať menovku.

Inak za predsedu pre financie to zmená predsedom revíznej komisie sa samozvolil Lacko, nakoľko je to dôležitá funkcia tak nikto neprotestoval, lebo Lacko je veľmi dôsledný.

Pokladníkom bol zvolený Janko, ktorý to prijal veľmi svedomite.

V apríli sa už začalo celkom pekne oteplovať a prípravy 8. Ročníka nášho zrazu boli v plnom prúde. Postupne sa začalo z výjazdami po okolí, ktoré už za tie roky poznáme ako vlastné motočižmy.

Nadišiel prvý májový týždeň a deň “D” teda 6. mája. Húfne sme sa presťahovali do Senca postavili sme plot, ožrali sa ako svine ( teda česť výnimkám) a zraz mohol začať. Na zamyslenie stojí že napriek veĺkej kritike čo sa požívania alkoholu týka sa to vždy na 100% poruší. Niekedy tomu nerozumiem.

V roku 2012 príde 9. Ročník a s najväščou prevdepodobnosťou sa ožerieme zase. Však to partí k tomu, nie?

V máji naplánoval Malý Jaro pekný výlet do Brezovej pod Bradlom, výlet sa niesol v duchu krásneho ba priam letného počasia a slivovici s “madom” ako tomu hovoria miestny. Kto by nerozumel tak v preklade je to z medom.

Vzadli sme hold najväčšiemu Slovákovi Štefánikovi, a boli sme pozrieť na farme nášho bývalého člena, Maťa.

V júni sa vybrala časť členov RED BARONS na výlet, ktorý sa volal “železná riť” alebo spoznávannie Švajčiarskych priesmykov. Niekoľkým členom bolo málo jazdenia po ceste tak si prenajali vrtulník a preleteli sa ponad švajčiarske kopce.

V júli a v auguste sme navštívili aj zopár zrazov ako Planinka,Dubník, Kmenný Mlyn, Lackov Balatón ale Highlightom celého augusta bol frontálny útok na východnú provinciu väčšinou klubu. Výlet zorganizoval Janko východńár ( tak kam by sa inam išlo keď nie na východ) na chatu privodnej nádrži Domaša. Veľmi lutujem že som sa nemohol tejto vydarenej akcie zúčastniť. Inak podľa toho čo som počul boli tam mimo iného majtrovstvá sveta v žraní miestnych špecialít ako napr. Domáce pirohy.

September. Tento rok sme sa rozhodli že záver sezóny dáme už v septembri a tak sme sa presunuli na nám už dobre známi Horský hotel Bartoška. Tento krát sme si zabezpečili aj proviantné auto a Dumko ho naplnil všakovakými dobrotami z jeho dielne, samozrejme niečo málo tekuté  na občerstvenie nesmelo chýbať. Po príchode na Bartošku niektorý cestou strašne vysmädli lebo bezprostredne po príchode vydrúľali všetku škótsku Whisky v rekordnom čase asi 5 minút. Potom sa išlo športovať v nohejbale ale keďže si obidve stany po výmene lopty nepamätali stav tak to skončilo nerozhodne. V sobotu sme si niektorý  urobili krátky výlet na Donovaly.

Po návrate bol už nachystaný Dumkov guláš a následovalo kúpanie v Turčianských Tepliciach. Po návrate z kúpania sa dostavila ( u niektorých) únava ale Milanko si povedal že on neabsolvoval vojenskú prezenčnú službu a s ňou spojené nočné jazdy a že on si pôjde zajazdiť, čo malo za následok prerušné voľné popíjanie, sledovanie telky nakoľko bolo treba ísť pozbierať Milanka zo škarpy a priniesť rozbitého Buella.

Našťastie si to odniesla iba zlomená Kľúčna kosť a trocha otlčený Buell, nič to Milanko kým pôjdeš na vojnu ruka sa ti zahojí.

V októbri sme už začali viacej schôdzovať a pripravovať sa na ďalší ročník nášho Motozrazu v roku 2012

December sa niesol zase v duchu už tradičných kapustníc, fazulovíc, mikulášskych a vianočných opijášov, vybuchlo mrte petard a bol tu nový rok. Rok 2012

A v roku 2012 sa začína 12 sezóna motocyklového klubu RED BARONS. A aká bude? No predsa taka akou si ju spravíme.  Prajem všetkým členom veľa šťastných kilometrov.