Zdroj: http://www.redbarons.sk/red-barons-pub/sezona-2010-s-privlastkom-vyber-z-hrozna  •  Vydané: 6.11.2013 8:56  •  Autor: Lupus

Sezóna 2010 s prívlastkom “výber z hrozna”

Sezóna 2010 s prívlastkom  “výber z hrozna”Tak sa mi zdá že tieto úvahy píšem čo raz častejšie, neviem či je tento rok je kratší alebo to tak rýchlo ubieha.
V každom prípade je tu zase čas na bilancovanie a zhrnutie sezóny 2010.

Aká bola tato sezóna? Neviem už na začiatku som mal problém jej priradiť prívlastok čo sa mi za desať rokov nestalo, vždy bol uplynulý rok niečím výnimočný a hneď som vedel priradiť prívlastok.

Táto sezóna bola akási iná, nielen preto že ma hneď nenapadol prívlastok ale aj preto že sa nič mimoriadne nestalo, teda nič čo by sa nejak vymykalo obvyklostiam z iných ročníkov.

Predsa sa ale pokúsim priblížiť tie najzaújimavejšie chvíle alebo ako sa hovorí “Highlights” z uplynulej sezóny.

Poďme pekne po poriadku.

Január nebol ničím vynimočný z výnimkou narodenia sa mojej (lupusovej ) dcéry Elišky,  tá sa síce narodila na sklonku roku 2009 ale zapíjali sme v roku 2010.

Okrem toho dožierali sa zbytky z nedávnych sviatkov a začínal sa čas diet a odtučňovania, že Cicka?

Február: vo februári sme už schödzovali a pripravovali  7 zraz v Senci. A riešili sme rovnošaty resp. Klubové košele. Dopadlo to tak, že navrhované stejnokroje sa neschválili a akurát Mirkovi ostali vzorky, ktoré teraz hrdo nosí.

Inak sme ešte rozhodli že zraz bude na novom mieste síce v Senci ale o 300 metrov ďalej.

S novým pľacom sme boli všetci nadšení a hlavne výhodami ktoré nový pľac prinášal.

Ale ako to býva, to čo sa na začiatku javý ako super výhoda sa nakoniec stala naša, ale nielen naša, nevýhoda. Inak zraz sa celkom vydaril.

Aby som nezabudol vonku zúrila strašná zima.

Marec: prípravy na zraz vrcholili a formálne vyvrchlila aj sezóna 2009 ktorú sme oficiálne ukončili výročnou členskou schôdzou. Tento rok našu členskú základňu opustil Palko Arpai a nikoho nového sme neprijali.

Inak vonku je stále strašná zima.

Apríl: obvykle v apríli býva už pekné jarné počasie. V tomto rok tomu bolo inak. Zima nie a nie odísť a jar nie a nie prísť. Napriek tomu sa začiatkom apríla uskutočnila 3. Jarná Gumovačka, ktorá bola o niečo čo sa účasti týka slabšia. Žiaľ počasie si nevyberieš.

Máj: Prišiel deň “D” a sním prišiel aj nádherný priam letný víkend, miestami sa teplomer výšplhal na letných 30 stupňou.

A veru, mali sme skutočne krásny víkend nakoľko dalši mesiac už len pršalo a pršalo.

Čo sa organizácie zrazu týka bola perfektná (ako vždy).

Tento krát sme mali trochu viac práce, stavali sme plot, ktorý nám zabezpečil Lubor.

Museli sme si zabezpečiť bufety , elektriku atď.

Žiaľ bufety boli achilovou pätou zrazu a preto sme sa rozhodli že následujúci ročnik vrátime na pôvodné miesto.

Učasť na zraze bola poslabšia, čo sme pripísali na vrub kríze, ale nie až taká že by sme museli siahnúť na naše úspory.

Po zraze sme si urobili jazdu na zraz spriateleného klubu Crusaders v čechách.

Júl: začal čas prázdnin a toho pravého leta. Na začiatku júla Vojto zorganizoval pekný výlet do Demänovskej doliny, ktorý sa niesol v duchu “za krásami podzemia”

Výlet do útrob matičky zeme nám zorganizoval náš priateľ Janko, ktorý je mimochodom predsedom speleologického spolku v demänovskej doline.

V Júli sme navštívili aj zraz ktorý usporiadal CMC Indians na Dubníku.

August: v auguste sa konal Lackov balatón a zopár krátkych v výjazdov na zrazy Red Devils a SOHE.

V septembri sme sa dohodli že záver sezóny dáme znovu do Demänovskej doliny nakoľko sme sa tam cítili veľmi dobre ale nakoľko sa už začiatkom sptembra začala hlásiť zima tak sme to presunuli netradične do Maďarska na Balaton, kde sme predpokladali že bude lepšie počasie....nebolo pršalo celý víkend, navadí.

Inak naštívili sme svätoznáme kúpele Héviz a zúčastnili sa na Kačacích hodoch.

Návrat na Slovensko bol už v znamení pekného počasia. Snáď to vyjde na budúci rok.

V októbri sa už neudialo nič.

V novembri sme sa v hojnom počte zúčastnili celoslovenského stretnutia MK a ujasnili si kalendár zrazov na budúci rok.

Na dvere zbúchal december a s ním aj zima “jak hovado” mikuláška jazda sa nekonala nakoľko snežných skútrov tu na dolniakoch máme pomenej, Mikuláška kapustnica bola a Red Barons pub praskal vo švíkoch a tento rok sme mali aj prasa.

A...bol tu bol koniec roka a s ním aj kopa želani do nového roku do roku 2011, ktorý je pre nás zvlášt významný nakoľko je to volebný rok a budeme si voliť nové vedenie klubu.

Ale hlavne je to rok kedy začína nová dekáda alebo ak chcete dalšia desaťročnica tohto dá sa povedať najvčšieho MK na slovensku.

 Prívlastok “Výber z Hrozna”  ma napadol ako metafora,: v tomto klube je skutočne to najlepšie z najlepšieho a dúfam že pribudajúcim časom  to bude lepšie a lepšie presne ako to víno a nezlomí sa to zase ako víno.

 A  tomu aby sa to nezlomilo možeme prispieť všetci.

 Na záver rekapitulácie roku 2010 chcem popriať:

 

Veľa šťastia RED BARONS v roku 2011 a v dalších rokoch, ktoré, dúfam prinesú mnoho ďalšich zážitkov a radosti na dvoch kolesách.

Nazdravie!