Zdroj: http://www.redbarons.sk/red-barons-pub/sezona-2005-leniva-a-zase-uprsana  •  Vydané: 6.11.2013 8:31  •  Autor: Lupus

Sezóna 2005 - Lenivá a zase upršaná

Sezóna 2005 - Lenivá a zase upršanáA čo priniesol rok 2005? Priniesol zase veľa krásnych zážitkov, ktoré sa vryjú do pamäti hádam každého "Baroňáka" no ale poďme pekne po poriadku.

Vo februári sa konala výročná schôdza klubu, kde sme tradične hodnotili sezónu 2004 a hlavne náš prvý zraz. Dopadlo to podľa očakávania a tak sme sa aj podľa očakávania s niektorými "neposlušnými" členmi rozlúčili. Hodili sme po sebe pár teplých a vľúdnich slov, potriasli si rukou a so želaním, všetkého dobrého sme sa rozlúčili. Zvyšok slušných členov zaplatil členské a pokračovali sme v schôdzovaní kde sme si mimochodom odsúhlasili organizáciu II. zrazu.

Marec: V marci začali naplno prípravy k zrazu a tento rok bol k našemu veľkému potešeniu určený aj realizačný tým, ktorý to dotiahol až do úspešného  konca. Pomaly sa začalo oteplovať a koniec marca , začiatok apríla nás čoraz častejšie vyháňal na krátke výlety. Dni a s nimi aj výlety sa začali predlžovať, slnko sa dostávalo do motorkárskeho normálu a začali prvé dlhšie víkendové jazdy aj keď čo do počtu kilometrov sme za poslednými sezónami výrazne zaostávali. No a to sa už blížil prvý májový víkend, ktorý tradične a oficiálne štartuje motosezónu prostredníctvom CHOPPER SHOW na Zlatých pieskoch a to je aj oficiálny štart zrazového maratónu po celej republike do ktorého sme boli zapojený aj my.

 

Prípravy na náš druhý zraz boli v plnom prúde a aj dlhodobé predpovede počasia ukazovali pozitívny trend (mimochodom zraz sme preložili na prvý júnový víkend, kvôli počasiu) Keďže počasie bolo super, máj sme prejazdili bez jediného zmoknutia a absolvovali sme niekoľko pekných zrazov . Jún sa blížil a sním aj deň "D".

 

A je to tu. Vo štvrtok sa sťahujeme na miesto konania zrazu (Pezinskú Babu) počasie je neskutočne krásne. Staviame V.I.P. stan a našu základňu. Medzi touto činnosťou pretekáme na štvorkolkách a príjemne sa zabávame.

 

Piatok: skoro ráno prichádza kamión s technikou, vonku je počasie ako "lusk" a nám už nič nebráni zahájiť II. country -rock fest. Na naše potešenie motorkári sa už začali hrnúť popoludní . večer bolo na  parkovisku cca. 500 motoriek. Medzi tým začali koncerty a večerná zábava ktorá sa tiahla až do skorého rána.

 

sobota: sa niesla v duchu piatkového slnečného počasia a my sme absolvovali veľký výjazd po blízkom okolí.  Po príjazde nám DIXO ukázal že na motorke to vie, odpálili sme nejaké súťaže  no , a potom to prišlo ,búrka najväčšia skazila tak prefektne rozbehnutý deň . Žiaľ tak pršalo že nás vytopilo aj s technikou ako myši. Zvyšok večera sa už niesol vo vylievaní vody zo stanov a hromadných odchodov do nitky premočených motorkárov.

 

V nedeľu ako vždy sme pozametali poupratovali  a hajde domov .

No a bílžilo sa dovolenkové obdobie, ktoré by malo byť ako stvorené pre dlhšie výjazdy. Počasie však robilo svoje.Výjazdy po slovensku boli poznačené chladným počasím, ktoré pripomínalo druhú polovicu septembra ale nič to, však sme oblečený. Samozrejme aj cez letné mesiace sa navštevovali mototozrazy. Jeden sme absolvovali aj na Maďarskom Balatóne, kde nám aj počasie prialo až na cestu domov ( bola strašná zima).

Pomaly sme sa prehupli na koniec sezóny aj keď september a október bol veľmi priaznivý k nám motorkárom  pretože bolo sucho a relatívne teplo. Ešte posledné zrazy a je tu začiatok októbra kedy Baróní tradične ukončujú sezónu . Tradične znamená aj to že tradične prší a samozrejme aj pršalo a to celé tri dni ( mimochodom po tomto víkende už nepršalo a bolo excelentné jesenné počasie) No ale čo už, tradícia sa má dodržiavať.                         

 Ukončenie sezóny 2005 sa tentokrát uskutočnilo na dvoch miestach, púvodne bolo plánované len jedno a to v selciach pri BB. Nakoniec sme sa museli presťahovať do Bystrej pod Tálami nakoľko v predchádzajúcom ubytovaní nastalo nedorozumenie v súvislosti s ubytovaním. Nevadí na druhý deň sme sa presunuli z BB. Do Bystrej kde prišli aj zvyšný členovia klubu. Tento rok sme mali pripravené aj rozličné súťaže. Počasie ( lialo ako s krhle) zhatilo naše zámery takže outdoorové súťaže sme prerobili na indoorové a z rallye sa stala súťaž v playsation a s futbalu sa stal mariáš. Ešteže opekačka sa konala vonku.Návrat domov bol uz v znamení zlepšujúceho sa počasia.

 November: Začali sa pravidelné schôdze klubu v Jurki dome a Motocykle sa postupne odkladali na zimný spánok aj keď ešte prišla jedna svetlá chvíľa a to na mikuláša v decembri. V ten deň sa teplomer vyšphal na neuveriteľných 18 st. na slnku, veľmi príjemé počasie prialo mikulášskej jazde kde sa do centra mesta dohrnulo bezmála 300 motocyklov. Príjemné strávené zimné kilometre pred zimným “absťákom”.

Koniec roka sa niesol v znamení otvárania klubovej krčmy kde sa nám podarilo aj silvestrovať a tak zakončiť motosezónu 2005

Na sezónu 2006 sme  upršanú (pršalo obidva ročníky) Babu vymenili za Slnečné jazerá v Senci. Dúfame že tam nezmokneme, veď do "tretice všetko dobré"