Zdroj: http://www.redbarons.sk/red-barons-pub/sezona-2001-euforicka  •  Vydané: 6.11.2013 7:44  •  Autor: Lupus

Sezóna 2001 - euforická

Sezóna 2001 - euforickáTáto sezóna sa niesla v mimoriadnej jazdeckej eufórii. Bola to sezóna kde sa ľudia bližšie spoznávali a hlavne strašne veľa jazdili v túto sezónu som ja osobne najazdil cca 18-tis km Ale samozrejme som to nebol len ja, ale aj ostatní chalani.

V tom čase sa o založení klubu hovorilo len sporadicky. Každý si jazdil kam chcel, ale v zásade sme vo väčšine jazdili spolu. Každý deň sme sa schádzali na SNP-čku, námestí v centre Bratislavy odkiaľ sme dennodenne vyrážali na výlety.

Bolo to úžasné hlavne pre chalanov, ktorý mali motorku prvú sezónu a medzi nich sa radím aj ja. (V mojom prípade to bolo ale po dlhej pauze.) Táto sezóna sa niesla aj v znamení dlhých ale krásnych výletov do Chorvátska, Maďarska, Slovinska, Čiech. Navštevovali sme spolu rôzne zrazy na Slovensku a v Čechách. Navštevovali sme spolu rôzne zrazy na Slovensku a v Čechách. Jazdili sme stále vo dne v noci. V túto sezónu som navštívil svoj prvý ale aj posledný zraz konaný na Kamennom Mlyne pri Malackách, ktorý sa konal na tomto mieste pomaly jedno desaťročie. Odvtedy sa konajú tieto zrazy na Zlatých pieskoch v Bratislave. V tomto duchu sa teda niesla sezóna 2001.Čím viac sa blížil koniec sezóny tým viac sa hovorilo o založení klubu a stalo sa tak koncom Februára 2002 kedy sa konalo ustanovujúce zhromaždenie a defacto vznikol klub RED BARONS. Prečo Red Barons? No hlavne preto že BLACK BARONS boli prežitok z dôb dávno minulých. Ale teraz vážne Krstým otcom názvu a teda aj myšlienky bol terajší viceprezident Milan. A kto to bol vôbec Red Baron? Bol to stíhač v 1 svetovej vojne ktorý lietal na červenom Trojplošníku FOKKER D1 a volal sa Manfred von Richthoffen. Tento pilot mal za svoju kariéru vyše 80 zostrelov a sám bol zostrelený za dodnes nevyjasnených okolností. Tohto Muža nenazval nikto inak ako RED BARON. A podľa tohto pilota je nazvaný aj náš klub.      

                                                                                                                     

Ale vráťme sa na začiatok. Takže koncom februára vznikol motocyklový klub registrovaný ako občianske združenie na Min.Vnútra. Samozrejme k takej registrácii je potrebné mať stanovy  ktoré sme prijali a v zásade sa podľa nich riadime.